لوله برق از جمله پر کاربردترین تجهیزات لازم برای لوله کشی و برق کشی یک ساختمان می باشد و در انواع مختلفی تولید و به بازار مصرف عرضه شده است. یکی از انواع این محصول، نوع فولادی آن است که با کاربری مشخص در این زمینه مورد استفاده قرار می گرد. از آن جایی که گروه تولیدی آیدین پلاستیک به صورت تخصصی در حوزه ی تولید و فروش انواع لوله برق فعالیت دارد و نامی شناخته شده و معتبر در این زمینه می باشد، و به صورت مداوم در این وب سایت نسبت به معرفی محصولات خود اقدام نموده است؛ در این مقاله نیز قصد داریم که اطلاعات کافی در مورد لوله برق فولادی را با ذکر مشخصات، ویژگی ها و کاربرد ها در اختیار مشتریان محترم قرار دهیم. البته کسانی که به منظور خریداری محصولی خاص با واحد فروش مجموعه ی ما تماس حاصل می نمایند، معمولا نسبت به تجهیزات و متریال های پر کاربرد در حوزه ی لوله کشی برق ساختمان ها آشنایی دارند اما به هر حال وظیفه ی خود می دانیم که اطلاعات لازم را در اختیار همگان قرار دهیم.
مشخصات لوله برق فولادی چیست؟
این محصول در دو نوع سیاه و گالوانیزه تولید می شود. میزان اندازه و طول آن بین سه تا شش متر متفاوت خواهد بود. امکان استفاده از این متریال به صورت روکار و توکار وجود دارد. به طور معمول لوله سیاه را در فضاهای خشک و برای مناطق مرطوب از نوع گالوانیزه استفاده می گردد. یکی از معضلات لوله های فلزی به امکان زنگ زدگی آن ها در محیط های مرطوب، مرتبط می شود، البته لوله برق فولادی زمانی که رنگ می شود تا حد زیادی در برابر عوامل مخرب مقاوم سازی می گردد.
از لوله برق فولادی چگونه استفاده می شود؟
ممکن است لازم باشد برای این که بتوان از این متریال در فضا های مختلف مطابق با نقشه ی تهیه شده برای لوله گذاری استفاده نمود، آن را برش دهیم که برای این کار معمولا به وسیله ی یک مداد در محل مربوطه علامت گذاری نموده و پس از محکم سازی آن توسط گیره ی مخصوص، با استفاده از ابزاری به نام کمان اره یا لوله بُر، برش داده می شود. در مرحله ی بعدی لازم است که لبه های آن توسط سوهان مخصوصی تراشیده شود تا صاف و صیقلی گردد . در چنین شرایطی می توان به راحتی از لوله برق فولادی برای لوله کشی برق ساختمان ها استفاده نمود و به وسیله ی برش های اصولی، آن ها را به اندازه و ابعاد دلخواه در آورد. معمولا اکثر متریال ها و لوله های ساخته شده توسط گروه تولیدی آیدین پلاستیک از ویژگی های لازم برای تغییر سایز و برش پذیری و سوهان کشی برخوردارند و این امر موجب سهولت به کارگیری آن ها در پروژه های مختلف می گردد.
استفاده از لوله برق فولادی در مسافت های طولانی
زمانی که لازم باشد از این محصول کاربردی برای اجرای لوله کشی در مسافت های طولانی استفاده گردد، با توجه به محدودیت طول این متریال لازم است تعدادی از آن به یکدیگر متصل شوند. طبیعتا در قسمت های لازم نیز از زانوبرق های مخصوص استفاده خواهد شد اما به طور کل به این عملیات رزوه کردن گفته می شود که مطابق با روش مخصوصی که تمامی افراد فعال در این زمینه نسبت به آن تسلط دارند، قابل اجرا می باشد. قبل از اتصال لوله برق فولادی باید نسبت به این موضوع دقت شود که سر لوله ها فاقد برجستگی و پلیسه باشند؛ زیرا در این صورت به سوهان کشی نیاز خواهند داشت. عملیات رزوه کردن نیز از طریق به کارگیری دستگاهی به نام حدیده صورت می پذیرد و این مراحل، حدیده کاری نام دارد. در بسیاری از موارد نیز به خمکاری لوله برق فولادی نیاز خواهد شد که در این صورت این کار توسط دستگاه های مخصوص خم کن موجود در انواع دستی، پائی، هیدرولیکی، و پیچی انجام می گردد. همانطور که گفته شد، انجام این عملیات باید مطابق با اصول و توسط شخص ماهر و با تجربه و متخصص و همچنین مطابق با مقررات صورت پذیرد.
متداول ترین ابزار های قابل استفاده در لوله گذاری برق
به جهت فراهم سازی بیشترین میزان کیفیت و اتمام عملیات لوله کشی در مناسب ترین زمان و با کمترین میزان خرابی و آسیب از ابزار های حرفه ای استفاده می گردد که در ادامه به صورت مختصر، توضیحاتی در مورد آن ها ذکر شده است:
کاربرد گیره لوله :
زمانی که لازم باشد بر روی لوله ها عملیاتی مثل برش، سوهان کاری، حدیده کاری و برقو زنی انجام شود، به منظور جلوگیری از هر گونه آسیب از گیره ی مخصوص استفاده می گردد و لوله در میان آن محکم و ثابت می شود.
کاربرد آچار لوله:
این وسیله نیز در انواع مختلفی نظیر کلاغی، S، ۹۰ و ۴۵ درجه موجود است و برای باز و بسته کردن لوله برق فولادی و مهره ها از آن استفاده می گردد. با توجه به ساختار این ابزار می توان اطمینان حاصل نمود که هیچ گونه لغزش یا ساییدگی در هنگام عملیات اتفاق نخواهد افتاد.
کاربرد بُرقو:
یکی از پر کاربرد ترین ابزار های قابل استفاده در لوله کشی برق ساختمان می باشد و برای پرداخت کاری، ایجاد سوراخ های دقیق با قطر استاندارد مورد استفاده قرار می گیرد. به کارگیری این وسیله نیز نیازمند مهارت و دانش قبلی است و می توان از انواع گوناگون ماشینی و دستی آن وابسته به نوع نیاز و نوع پروژه استفاده نمود.