در این مقاله ی تخصصی از وب سایت گروه تولیدی آیدین پلاستیک، با برخی از اصول و باید ها و نباید هایی که باید در هنگام لوله گذاری برق ساختمان توسط پیمانکاران و متخصصان ارجمند مورد توجه قرار گیرند، آشنا خواهید شد. هدف از نگارش و انتشار این مقاله کمک به افزایش آگاهی بازدید کنندگان، مخاطبان و افزایش کیفیت خدمات قابل انجام توسط فعالان در حوزه ی ساختمان سازی و برق کشی می باشد. ایدین پلاستیک به عنوان یکی از معتبر ترین تولید کنندگان ملزومات و تجهیزات برق ساختمان شما را به مطالعه ی این مطلب دعوت می نماید.
همانطور که می دانید لوله کشی و سیم کشی برق ساختمان یکی از مهم ترین اقداماتی است که برق کار های محترم به منظور بستری قابل اطمینان برای تکمیل مراحل کار از آن استفاده می نمایند اما اینکه تا چه حد از نکات و قوانین استاندارد و از پیش تعیین شده در این خصوص، تبعیت می گردد و روال کار تا چه حد استاندارد است، نکته ی بسیار بسیار مهمی می باشد.
برخی از مهم ترین نکات برای لوله گذاری برق ساختمان
- یک نکته ی مهم توجه به نحوه ی قرار گیری لوله های برق و فاضلاب در ساختمان های مختلف ائم از مسکونی یا تجاری و …. می باشد که لازم است لوله های برق به میزان سی سانتی متر با رایزر فاضلاب فاصله داشته باشند و در کنار یکدیگر قرار نداشته باشند؛ بنابراین باید به این نکته توجه داشت که برای هر یک باید رایزری جداگانه حفر شود تا این کار به صورت استاندارد صورت پذیرد.
- نکته ی بعدی این است که در هر قسمتی که از وسیله ی زانو برق استفاده می شود، باید آن را با استفاده از نوار چسب به صورت محکم و ثابل اطمینان و جدا ناپذیری به لوله ی اصلی وصل نمود تا امکان آسیب پذیری آن به حداقل برسد و با ضربه از یکدیگر جدا نشوند.
- در هنگام لوله کشی برق ساختمان توجه به ابعاد سوراخ ها و فضاهایی که در دیوارها، سقف یا کف برای عبور دادن لوله های برق استفاده می شود نیز، اهمیت دارد؛ زیرا اگر از ابزارهای صنعتی مناسب نظیر هیلتی چرخشی استفاده شود، فضایی به اندازه ی قطر مته ی استفاده شده حفر می گردد و بدون اینکه بلوک ها یا سایر بخش های دیوار آسیب ببینند، می توان در نهایت ظرافت لوله گذاری برق ساختمان را انجام داد.
- در هنگام قرار دادن لوله برق های باریک به صورت عمودی بر روی دیوار نیز باید با استفاده ار دستگاه فرز یا شیار زن، شیار های باریکی بر روی بلوک ها زده شود تا لوله ها به صورت کامل درون دیوار قرار گیرند، در این خصوص لازم است عرض شیاری که به صورت عمودی بر روی یک دیوار زده می شود، متناسب با مجموع پهنای لوله برق باشد. همچنین عمق این شیار ها باید به گونه ای باشد که پس از قرار دادن لوله ها، یک و نیم سانت زیر سطح دیوار قرار داشته باشند تا هیچ گونه برجستگی ایجاد نشود و مراحل سیمان کاری و گچ کاری دیوار ها با مشکلی مواجه نگردد.
- نکته ی بعدی این است که مرحله ی لوله کشی برق ساختمان باید بعد از مرحله گچ و خاک کردن دیوار ها انجام شود و سپس قوطی کلید ها نصب شوند تا در دیوار فرو نرفته و در ادامه کلید ها و پریز ها برای استفاده ی کاربران به صورت صحیح و محکم در داخل قوطی ها قرار گیرند.
اهمیت استفاده از تجهیزات و ابزارهای مناسب و مدرن و با کیفیت جهت لوله کشی برق ساختمان
نکته ی مهم دیگر در زمان لوله گذاری برق ساختمان مربوط به استفاده از تجهیزات مناسب و مدرن در خصوص لوله گذاری است که عدم به کارگیری از این ابزارهای مناسب باعث خواهد شد کار نهایی از کیفیت لازم برخوردار نباشد. متاسفانه برخی از برق کار ها ظرافت های لازم را اعمال نمی کنند و به خیال اینکه فرد گچ کار در ادامه ی انجام پروژه ی ساختمان نواقص کار وی را می پوشاند، لوله گذاری برق ساختمان را به صورت غیر استاندارد و خلاف مقررات اجرایی برق ساختمان انجام می دهند. این در حالی است که پروژه ای موفق است که تمامی اعضا و اجزای آن به طور هماهنگ با یکدیگر کار کرده و وظیفه ی خویش را به درستی انجام دهند بدون اینکه آسیبی به مرحله دیگری از پروژه و یا کار شخص دیگری وارد نمایند.
آیدین پلاستیک به عنوان تولید کننده تجهیزات لوله کشی برق ساختمان به تمامی برق کار های فعال در این زمینه توصیه می نماید که حتما اطلاعات خود را در این خصوص به روز کرده و تنها به سوابق اجرایی گذشته ی خود اکتفا ننمایند؛ زیرا تمامی مهارت های عملی نیازمند تقویت و به روز رسانی اطلاعات تئوری می باشد و بهتر است که از جدید ترین تجهیزات تولید و ارائه شده مطلع باشند و همچنین مقرارت اجرایی برق ساختمان را به طور کامل رعایت نمایند تا در نهایت پروژه های استاندارد و بی نقص را به کارفرما تحویل بدهند.