هر کاری اصول و قواعد و روش های مناسب خود را دارد و اگر شخص انجام دهنده ی آن کار، قوانین رایج را رعایت کند می تواند به کیفیت نهایی قابل قبولی دست یابد. لوله کشی برق ساختمان نیز از آن دسته کارهایی است که باید برای انجام آن از تخصص و مهارت کافی بهره مند بود و همچنین استاندارد های ایمنی رایج را رعایت کرد تا از وقوع هر گونه خطر احتمالی و خسارات جلوگیری شود. طراحی و نصب درست لوازم مرتبط با تاسیسات برق کشی نیز ار اهمیت زیادی برخوردار است و قطعا شخص برقکار به خوبی می داند که چگونه این کار را انجام دهد؛ به همین دلیل است که آیدین پلاستیک توصیه می کند برای برق کشی منازل مسکونی، تجاری، اداری و ….. حتما از اصول و قوانین تعیین شده، پیروی و همچنین از محصولات و تجهیزات با کیفیت، تولید و تضمین شده ی این برند تولید کننده استفاده شود.
یک برقکار حرفه ای با در نظر گرفتن استاندارد های ایمنی، به خوبی می داند که برای لوله کشی برق ساختمان باید مسیر های مشخصی را در نظر بگیرد و سپس مطابق با یک نقشه کار را انجام دهد. چگونگی هدایت کردن جریان برق از کنتور اصلی به تمام بخش ها نیازمند محاسبات دقیقی است که در نقشه صورت می گیرد. از این رو می توان گفت اولین گام برای تامین ایمنی در برق کشی منازل مسکونی این است که مطابق با نقشه ی بازبینی شده نحوه ی لوله کشی برق را تعیین نمود.
مزایای استفاده از تجهیزات استاندارد در برق کشی منازل مسکونی
مسئله ی بسیار مهم بعدی استفاده از تجهیزات مناسب و استاندارد و با کیفیت است که قطعا با صرف مقدار بیشتری هزینه می توان از ابزار ها، تجهیزات و تاسیسات برق با کیفیت تری استفاده نمود. باید توجه داشت که این لوازم باید از کیفیت تولید خوبی بهره مند بوده و از متریال درجه ی یک ساخته شده باشند؛ زیرا لازم است که سالیان سال به منظور تامین برق و روشنایی یک ساختمان مورد استفاده قرار بگیرند؛
- هر چه از استاندارد های ایمنی بیشتری برخوردار باشند، احتمال و خطرات مرتبط با فرسودگی، پارگی، اتصالی، برق گرفتگی، آتش سوزی و ….. نیز کاهش خواهد یافت.
- یکی دیگر از مزایای استفاده از تجهیزات استاندارد در برق کشی منازل مسکونی این است که علاوه بر تامین ایمنی، هزینه های ناشی از نیاز به تعمیرات و رفع عیوب احتمالی نیز تا حد بسیار زیادی کاهش می یابد.
- همچنین در مصرف برق نیز صرفه جویی خواهد شد؛ زیرا هر تجهیزی نظیر انواع سیم ها، کابل ها، لوله ها، کلید و پریز و ….. در جای درست خود قرار گرفته اند و برای هر کاربردی، از یک نوع مناسب تجهیزات مرتبط با لوله کشی برق ساختمان استفاده شده است.
برخی از مهم ترین قواعد برق کشی منازل مسکونی
قاعده ی اول : در مواقعی که قصد ایجاد یک تغییر در مسیر های جریان برق را دارید، حتما با استفاده از یک فاز متر از وجود جریان در سیم ها و سایر اتصالات مطمئن شوید تا در صورت نیاز آن را قطع نمایید. بدون شک یکی از ابتدایی ترین و مقدماتی ترین استاندارد های ایمنی همین نکته است.
قاعده ی دوم: یک برقکار حرفه ای به خوبی می داند که باید نوع و شدت جریان ها را در سیم کشی برق ساختمان مورد توجه قرار دهد. یعنی مطابق با نقشه، بر اساس نیاز در هر مدار سیم کشی شدت جریان مناسب را در دسترس قرار دهد تا برق با آمپر مناسبی برای کاربرد های مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
قاعده ی سوم: در پروژه های برق کشی منازل مسکونی باید نهایت دقت و تمرکز را داشت تا تمامی اتصالات به درستی صورت گیرند و محکم باشند. وجود اتصالات قوی بین سیم ها باعث می شود که جریان مناسبی رد و بدل شود و زمینه ی به وجود آمدن هر گونه خطایی از بین برود. البته نباید به گونه ای باشد که سیم ها و سایر تجهیزات بیش از حد معمول سفت بسته شوند. همانطور که می بینید استاندارد های ایمنی در لوله کشی برق ساختمان از نکات ریز و کلیدی ای تشکیل شده که رعایت نمودن آن ها توسط یک برقکار حرفه ای ضروری خواهد بود.
قاعده ی چهارم: یکی دیگر از موارد قابل توجه مربوط به سیم ارت یا سیم اتصال به زمین است که در خصوص برخی از لوازم خانگی برقی باید مورد توجه قرار گیرد. همین یک نکته از بسیاری از خطرات احتمالی جلوگیری می نماید.
قاعده ی پنجم: لازم است که به نوع، تعداد و ضخامت سیم هایی که برای برق کشی منازل مسکونی مورد استفاده قرار می گیرند، توجه شود تا یک نظم بسیار عالی در سیستم سیم کشی ایجاد شود. همچنین ضروری است که برای کاربرد های گوناگون برق در یک ساختمان، از سیم های مناسبی که ایمنی را تضمین می کنند، استفاده گردد تا با رعایت برخی از ساده ترین استاندارد های ایمنی در برق کشی ساختمان بتوان تا حد زیادی احتمال ایجاد خطرات را به حداقل رساند و کار با کیفیتی را تحویل داد.