تامین امنیت و ایمنی در ساختمان ها با نوع کاربری متفاوت نظیر مسکونی، اداری، تجاری و … همواره یکی از موارد بسیار مهم و اصولی می باشد که باید حتما توسط سازندگان مورد توجه کافی قرار گیرد تا احتمال فرسودگی، آسیب، اتصالی و حوادثی نظیر آتش سوزی به حداقل برسد. در مقالاتی که تاکنون در وب سایت گروه تولیدی آیدین پلاستیک منتشر شده است، بار ها نسبت به این نکته تاکید داشته ایم چرا که متاسفانه به وجود آمدن خطا و اشتباه در سیم کشی برق ساختمان بسیار رایج می باشد. یکی از مهم ترین مواردی که هر شخصی باید نسبت به آن توجه داشته باشد، واگذار نمودن امور تخصصی به افراد متخصص می باشد. قطعا برای انجام امور مرتبط با برقکاری باید از یک برقکار حرفه ای کمک بگیرید تا این کار به صورت بی نقص و کامل انجام گردد. هر گونه اشتباه می تواند خطرناک باشد و حادثه آفرین شود؛ پس برون سپاری عملیات سیم کشی برق ساختمان به کسی که به اندازه ی کافی در این زمینه تجربه و مهارت دارد، اولین گام اساسی در این خصوص خواهد بود. در ادامه به بیان متداول ترین اشتباهات در مورد برقکاری ساختمان ها خواهیم پرداخت.
رعایت اصول مربوط به ایجاد اتصالات مختلف در سیم کشی برق ساختمان
یکی از استاندارد های این کار، استفاده از جعبه های اتصال است و معمولا تمامی سیم ها باید در این فضا به یکدیگر متصل شوند. در صورتی که خلاف این اصل عمل شود، در واقع کل کار غیر قانونی تلقی می شود. ممکن است در بسیاری از منازل یا ساختمان های اداری و تجاری این اصل رعایت نشده باشد ولی مطمئن باشید که در این صورت یکی از مهم ترین خطرات تهدید کننده ی آن فضا و کسانی است که در آن فضا حضور دارند. تمامی سیم ها باید در داخل جعبه ی اتصال به یکدیر متصل شوند و از روکش های مخصوص برای تکمیل عملیات نصب استفاده گردد.
عدم استفاده از تجهیزات فرسوده و قدیمی در سیم کشی داخلی ساختمان
یک برقکار حرفه ای علاوه بر این که باید از تجهیزات و متریال نو و با کیفیت استفاده نماید، همچنین باید نسبت به تناسب انواع آن ها با یکدیگر نیز دقت کافی داشته باشد؛ برای مثال به هیچ وجه از سیم های قدیمی استفاده نکند و برای نصب لامپ ها و چراغ های جدید میزان مقاومت هر دو محصول را در نظر بگیرد. سیم های قدیمی دارای مقاومت کمتری هستند و معمولا از تناسب لازم برخوردار نیستند. استفاده از متریال فرسوده یا قدیمی خود یکی از عوامل ایجاد آتش سوزی در ساختمان ها می باشد.
استفاده از کلید و پریز های استاندارد و جدید در سیم کشی برق ساختمان ها
انواع کلید و پریز از جمله متداول ترین وسایل مرتبط با برقکاری داخلی ساختمان ها و یکی از پر کاربرد ترین و پر فروش ترین محصولات گروه تولیدی آیدین پلاستیک می باشند. بدیهی است که برای انجام کار در یک ساختمان باید از متریال نو و استفاده نشده بهره گرفت اما برخی از افراد برای کاهش هزینه ها از پریز های دست دوم استفاده می کنند که اغلب دچار مشکلاتی شده اند. پریز برق قدیمی یکی از وسایلی است که می تواند به راحتی اتصالات را برقرار کند و خطرآفرین شود. پیمانکاران و برقکاران محترم باید این نکته را در نظر داشته باشند که برای سیم کشی برق ساختمان ها به هیچ وجه از کلید و پریز های دست دوم و فرسوده استفاده ننمایند، آن هم در زمانی که در بسیاری از مناطق جهان و در سیستم پیشرفته ی برقکاری از پریز های هوشمند و قابل کنترل از راه دور استفاده می گردد.
رعایت استاندارد های مرتبط با سیم کشی روکار
امروزه در موارد بسیار مختصری، از روش سیم کشی روکار استفاده می گردد ولی در صورتی که بنا به شرایط آن ساختمان لازم است که چنین کاری صورت گیرد، باید از متریال و سیم های مناسب و همچنین پوشش هایی برای حفاظت از سیم ها استفاده گردد. به یاد داشته باشید که صرفا روکش دار بودن و مقاومت ظاهری سیم کافی نیست و ممکن است که این متریال در برابر عوامل مختلف دچار آسیب شود؛ مثلا بر اثرایجاد ضربه یا رطوبت، اتصالی نماید؛ بنابراین در پروسه ی سیم کشی روکار ساختمان، با توجه به محلی که سیم را در آن قسمت نصب شده است، باید از داکت های مخصوص استفاده شود تا علاوه بر حفظ زیبایی، موارد مرتبط با ایمنی و دوام محصول نیز تامین گردد.