برای انجام دادن هر کاری نیاز به فراهم کردن شرایط و زمینه هایی خاص و همچنین کمک گرفتن از تجهیزات بخصوصی می باشد. لوله کشی برق ساختمان نیز از آن دسته کارهایی است که به صورت اختصاصی نیاز به ابزار های حرفه ای دارد. بدون استفاده کردن از وسایل مخصوص، بدون شک بسیاری از مراحل یک کار از کیفیت نهایی لازم برخوردار نخواهند بود و برای شخص انجام دهنده نیز بسیار سخت و ملال آور می شود. گروه تولیدی آیدین پلاستیک به عنوان یکی از معتبر ترین تولید کنندگان متریال و ابزار های لازم برای برق کشی ساختمان، در این مقاله به توضیح کارایی هر تجهیز پرداخته است. کسانی که به عنوان برقکار مشغول به کار هستند و در واقع فعالیت در خصوص لوله کشی برق ساختمان به عنوان شغل اصلی آن ها محسوب می شود، بیش از هر شخص دیگری باید نسبت به تنوع و تعدد و کارایی هر یک از تجهیزات قابل استفاده در این زمینه، آگاهی داشته باشند.
ضرورت استفاده از ابزارهای استاندارد در لوله کشی برق ساختمان
به یاد داشته باشید که کسب اطلاعات بیشتر و آگاهی های لازم اولین نکته برای تامین امنیت در خصوص برق کشی ساختمان است و اگر از ابزار های استاندارد انجام شود، مهم ترین نکته در ایجاد امنیت رعایت شده است. مسئله ی بعدی این است که هر کاری به وسایل مخصوص به خود نیاز دارد و برای انجام دادن جزیی ترین امور جهت لوله کشی برق نیز وسایل مخصوص آن موجود است؛ بنابراین زمانی که شخص برقکار نسبت به استفاده و به کارگیری تجهیزات مناسب آگاهی های لازم را کسب می نماید و پکیج ابزاری قوی و کاملی را تهیه می نماید، به میزان زیادی امنیت و راحتی کار را نیز مشاهده کرده و از وقوع اشتباهات و در نتیجه دوباره کاری و از ریسک خطرات احتمالی نیز جلوگیری خواهد کرد. اغلب شما عزیزان بسیاری از ابزار های لازم برای برق کشی ساختمان را در دست پدران خود دیده اید، نظیر فازمتر، کابل، کلید و پریز، سیم و ….. اما بدیهی است که این وسایل تا این حد محدود نیستند و برای شناخت دقیق آن ها باید بیشتر بررسی نمایید. با استفاده ی به جا از هر یک از تجهیزات، تا حد بسیار زیادی امنیت شخص برقکار و همچنین کیفیت کار الکتریکی نهایی تامین خواهد شد.
دسته بندی ابزار های سیم کشی برق ساختمان
- اولین بخش به کارهای کلی و مهمی مربوط می شود که زمینه و بستر لازم برای سیم کشی برق را فراهم می سازند، اقداماتی نظیر کنده کاری، برش زنی با تجهیزاتی مثل لیزر، شلنگ، ریسمان رنگی تراز و ….
- بخش دوم مربوط به جزییات انجام کار است که ابزار های مختلفی در این قسمت مورد استفاده قرار می گیرند، برای مثال سیم لخت کن، فاز متر، سیم چین، انواع پیچ گوشتی چهار سو، انبردست، چسب و …..
- بخش سوم به عنوان تکمیل کننده ی کار الکتریکی می باشد و وسایلی نظیر دستگاه های تست کننده ی نشتی های جریان، کلید ها، کابل شبکه، مولتی متر و ….. در این بخش کاربرد زیادی دارند.
متداول ترین وسایل لازم برای سیم کشی رو کار و توکار ساختمان
جعبه تقسیم: در فضای یک ساختمان لازم است که انشعابات و مسیرهای مختلفی از مدار اصلی ایجاد گردد تا بتوان در بخش های مختلف از طریق سایر ابزار های سیم کشی برق از جریان لازم استفاده نمود. ابزار هایی نظیر انواع جعبه تقسیم به عنوان یک محل انشعاب در نظیر گرفته شده و سایر مدار های الکتریکی فرعی و اجزای آن ها از این محل گرفته می شوند.
انواع لوله برق: لوله های پلاستیکی خرطومی یا صاف، از جمله متداول ترین وسایل برای لوله کشی برق به صورت تو کار هستند که از داخل آن ها سیم های مورد نیاز عبور داده می شوند. با استفاده از این وسیله به میزان زیادی از سیم ها حفاظت می گردد.
فنر سیم کشی: یک ابزار متداول و ساخته شده از نوار نازک فولادی است و زمانی کاربرد دارد که برقکار می خواهد از سیم ها را از داخل لوله برق انتقال دهد.
نوار چسب یا لنت : نوار نازک پلاستیکی و چسبنده ای است که برای عایق بندی سیم ها استفاده می گردد و در واقع یکی از تجهیزات ساده اما سیم برای برق کشی ساختمان می باشد.
فاز متر: یکی دیگر از ابزار های لازم برای برق کشی ساختمان است که با استفاده از آن می توان فاز یا نول بودن سیم ها را تشخیص داد، البته شکل آن به گونه ای است که همانند پیچ گوشتی، برای باز و بسته کردن پیچ ها هم مناسب می باشد.
سیم چین، سیم لخت کن، انبردست: این وسایل نیز همانطور که از نامشان پیداست برای تغییر شکل و اندازه، عایق نمودن و بریدن سیم های برق به کار می روند.