همه ی ما به صورت روزمره با آن چه دستاورد نهایی مقوله ی برق ساختمان می باشد، سر و کار داریم. اینکه می توانیم در محل کار یا منزل خود حتی یک لامپ را خاموش و روشن کنیم، دقیقا مرتبط با اجرای پروژه ی برق کشی یک بنا می باشد. اهمیت این مقوله در پروژه های کوچک و یا بزرگ عمرانی و ساختمانی تا حدی است که اگر پس از ساخت و تکمیل یک بنا نسبت به سیم کشی داخلی آن اقدام نشود، عملا نمی توان استفاده ی مفید و کاربردی از آن داشت. البته این مورد نیز لازم به ذکر است که با توجه به اینکه اجرای تاسیسات برق ساختمان بخش جدا نشدنی از چنین پروژه هایی است؛ معمولا در هنگام ساخت بنا و بخش های مختلف آن نظیر دیوار ها، سقف، کف و …. موارد مرتبط با لوله کشی برق لحاظ می گردد و آن چه ضروری است تدارک دیده می شود تا در آینده بتوان به نحو احسن عملیات برق کشی را انجام داد. در این صورت است که می توان در محیط داخلی یک ساختمان مسکونی، اداری و یا تجاری به راحتی و با آرامش حضور داشت، زمانی که مطمئن باشیم کلیه ی امور مرتبط با برق ساختمان در نهایت دقت و ظرافت و با حفظ نکات ایمنی توسط یک برقکار مجرب انجام شده است. در این مقاله از سایت آیدین پلاستیک به بیان برخی توضیحات پیرامون لوله کشی برق ساختمان پرداخته شده است.
مراحل اصلی برق کشی ساختمان چیست؟
یکی از روش های مهم در تامین و حفظ امنیت یک بنا این است که کاملا مطابق با استاندارد های وضع شده در آن زمینه عمل شود و برای مثال در خصوص لوله کشی برق مطابق با آن چه به عنوان مراحل و اصول این کار رایج است پیش بروید. بدین منظور لازم است که در هنگام عملیات بنایی داخلی، اقدامات مرتبط با شیار زنی دیوار ها و تعیین محلی مناسب برای عبور لوله برق از دیوار، کف و سقف ساختمان انجام گردد و تجهیزات لازم نظیر لوله ها، قوطی کلید ها، جعبه تقسیم، پریز و … در محل مخصوص قرار گیرند. در ادامه ی مراحل اصلی برق کشی ساختمان نوبت به سیم کشی داخلی می رسد که توسط یک برقکار حرفه ای با استفاده از ابزار ها، سیم و کابل های مناسب انجام خواهد شد. نصب کلید پریز ها و قرار دادن تجهیزات مرتبط با روشنایی در جای مخصوص به خود نیز به عنوان آخرین مرحله ی این کار در نظر گرفته شده است.
اجرای تاسیسات برق ساختمان بر اساس نقشه ی تعیین شده
یکی از بهترین راهکارهای حفظ امنیت و دقت در انجام پروژه های مرتبط با لوله کشی برق، این است که مطابق با نقشه عمل شود. در هر ساختمانی با توجه به نوع آن و کاربری فضای داخلی آن یک نقشه ی مخصوص تهیه می شود که به طور اختصاصی و دقیق با استفاده از علایم و نشانه های مخصوص محل دقیق قرار گیری لوله برق ها مشخص می گردد. البته نقشه برق ساختمان شامل موارد گسترده تری است، نظیر سیستم روشنایی، صوتی، کلید و پریز برق، سیم کشی تلفن، آنتن، آیفون، سیستم های هوشمند و … توجه داشته باشید که در این مرحله باید به صورت موازی با عملیات بنایی بر اساس نقشه در محل های مخصوص روی دیوار ها اقدامات مربوط به شیار زنی انجام گردد. به این صورت که ابتدا با استفاده از دستگاه مکانیکی / الکتریکی شیار زن خط تراز ایجاد شده بر روی سطح شیار زده می شود و این بخش ها برای قرار گیری لوله برق، قوطی کلید و …. آماده می شوند. تجهیزات مرتبط با لوله کشی برق ساختمان از طریق ابزار ها و بست های مخصوص، جوشکاری و …. کاملا در محل محکم می شوند.
علت لوله گذاری برق روی دیوار ساختمان چیست؟
تا کنون در مورد چگونگی انجام این کار توضیحات مختصر و مفیدی را بیان کردیم اما مسئله ی مهم تر این است که چرا چنین کاری انجام می شود؟ در جواب به این پرسش لازم به ذکر است که هدف اصلی تامین حفاظت و افزایش ایمنی نهایی می باشد و همانطور که گفتیم در اجرای پروژه های برق ساختمان در نظر گرفتن استاندارد ها و نکات امنیتی نسبت به هر مورد دیگری در اولویت است. بهره گیری از لوله برق و قرار دادن آن ها در شیار های مناسب ایجاد شده روی دیوار های داخلی باعث می شود که علاوه بر ایجاد ظرافت و نظم در امر لوله گذاری برق، محافظت کامل از سیم و کابل ها انجام گردد و همچنین هر زمان که به هر دلیلی به تعویض سیم ها نیاز بود، این کار امکان پذیر باشد.