به طور قطع سطح آگاهی کسانی که به نوعی در حوزه ی صنعت ساختمان و لوله کشی برق فعالیت دارند، بسیار بیشتر از کسانی است که به عنوان مخاطب یا مشتری یا در نهایت مصرف کننده با برخی از تجهیزات و محصولات روبرو می شوند؛ لوله های پی وی سی نیز از آن دسته محصولاتی است که در سال های اخیر به وفور در این زمینه استفاده می شود و شاید شما اطلاعات کافی در مورد آن نداشته باشید و برایتان سوال شود که مواد تشکیل دهنده ی لوله برق Pvc چیست؟ ماده ای به نام پلیمر وینیل کلرید ( POLY VINALY CHLORIDE ) به عنوان یک رزین مصنوعی که طی فرآیند های مخصوص و ترکیب با سایر مواد شیمیایی نظیر پایدار کننده ها ، روان کننده ها ، پرکننده ها ، رنگدانه ها، نرم کننده ها و … به شکلی دیگر با خواص مورد نظر و با کاربردهای مختلف قابل استفاده در صنعت ساختمان تبدیل می گردد. فرایند تولید لوله برق Pvc به گونه ای است که در نهایت لوله هایی در رنگ های سفید یا خاکستری و با دوام و درجه ی سختی زیاد ایجاد می شوند که در برابر پوسیدگی، زنگ زدن، شکستگی و حرارت تا حدی مشخص مقاوم می باشند.
لوله برق upvc
در صورتی که ترکیبات ذکر شده در فرایندی به نام اکستروژن قرار بگیرند، ماده ی یو پی وی سی تولید می گردد که از استحکام و انعطاف بیشتری برخوردار است، تا حدی که آن ها را لوله های با قابلیت خم سرد نامیده اند. این محصول دارای کاربرد های مشخص و یکی از پر طرفدار ترین متریال های قابل استفاده در لوله کشی برق ساختمان می باشد.
کاربرد های لوله برق pvc
زمانی که از این محصول در سیستم های الکتریکی استفاده می شود، باید به این موضوع توجه داشت که حتما از نوع مختص کاربرد های برقی بهره گرفته شود؛ زیرا طبیعتا انواع دیگر لوله پی وی سی که برای کاربرد های مرتبط با لوله کشی اب و فاضلاب، سیستم های تخلیه و تهویه و سیستم های تحت فشار استفاده می شوند، مناسب برای برق کشی یک بنا نخواهند بود و از سختی و استحکام مورد نظر برخوردار نیستند و به گونه ای تولید نشده اند که در برابر اشعه ی ماورا بنفش، حرارت و حتی آتش مقاوم باشند. از لوله برق pvc می توان برای برق کشی روکار و توکار ( در کف، دیوار و سقف ) استفاده نمود اما باید دقت داشت که اگر این محصول را در زیر زمین مورد استفاده قرار می دهید، باید نسبت به برخورداری این محصول از مقاومت کافی در برابر رطوبت و عوامل خورنده و مواد شیمیایی، ضربه و فشار و … اطمینان حاصل نمایید. از لوله برق Pvc می توان برای لوله کشی برق انواع ساختمان ها ائم از فضا های خشک یا مرطوب استفاده نمود و اگر آن بنا به گونه ای است که دیوار ها، کف یا حتی سقف به طور مستمر مورد شستشو قرار می گیرند ( مانند کارخانه ها و کارگاه های تولید لبنیات، کنسرو و …. ) لازم است که تمامی تجهیزات برقی به گونه ای نصب شوند که امکان ورود آب به داخل آن ها وجود نداشته باشد و از یک پوشش مقاوم برخوردار باشند. اگر لوله برق pvc به صورت روکار و در خارج از ساختمان نصب شده و در معرض نور افتاب قرار می گیرد، باید این نکته مد نظر قرار داده شود که این محصول نباید در معرض تابش مستقیم باشد.
سایز لوله های برق پی وی سی
این متریال کاربردی در سایز و ضخامت های گوناگون تولید می گردد که هر یک مناسب برای کاربردی خاص خواهد بود. به طور کلی با رعایت نمودن استاندارد ها و ضوابطی که در خصوص استفاده از لوله برق های پی وی سی تعیین شده است، می توان از این محصول پر کاربرد گروه تولیدی آیدین پلاستیک در پروژه های برق کشی ساختمان بهره گرفت.
موارد عدم مصرف لوله برق Pvc
این محصول نباید در محیط های مخاطره آمیز استفاده شود و با توجه به نوع پروژه و نیازمندی های آن شخص پیمانکار باید تصمیم بگیرد که چه متریالی را در اختیار برقکار قرار دهد تا از هر لحاظ ایمن، کاربردی و به صرفه باشد. از لوله پی وی سی نباید به عنوان پایه ای برای نگهداری چراغ یا سایر وسایل برقی استفاده نمود. در محیط هایی که به هر دلیلی امکان آسیب زدن به این متریال وجود دارد، استفاده از لوله برق pvc ممنوع است. برای به کارگیری از این محصول باید به درجه حرارت و دمای محیط ساختمان و حرارت مجاز لوله ها توجه گردد؛ زیرا لوله های غیر فلزی ساخته شده از پی وی سی در درجه حرارت بالای ۵۰ سانتی گراد صدمه خواهند دید.